
Kakan:
3 ägg
1½ dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
4 msk florsocker
1 msk kaffepulver (krossa det gärna)
1½ msk Whiskey (eller det som krävs för att droppa över hela kakan)
Gör så här...
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda det med äggvispet.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten. Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.
5. Stjälp upp kakan på en lätt fuktad handduk. Pensla gräddningspapperet med kallt vatten och dra bort det. Låt bottnen kallna under fuktad handduk.
6. Vispa grädden fast med florsocker och kaffepulver.
7. Droppa whiskyn över bottnen. Bred över grädden. Rulla ihop. Sikta över florsocker och kakao inför serveringen.
Jag rullar in den i aluminiumfolie och låter den stå nån dag innan servering. Tyckte att den smakade knepigt, när man provade den direkt. Men efter en dag var den kalasgod. Så gör som ni vill, men mitt tips är att vänta på det goda ;o)
Er tillgivnaste och givmildaste Sara the Person
Dagens: MUMS!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar